به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از اسپیس، ماموریت آرتمیس ۱ بعد از ظهر یکشنبه (۱۱ دسامبر) با سقوط موفقیتآمیز کپسول بدون خدمه اوریون (Orion) در اقیانوس آرام در حدود ۱۶۰ کیلومتری سواحل باخا در کالیفرنیا به پایان رسید.
هنوز بخش زیادی از دادههای این ماموریت تجزیه و تحلیل نشده است و با وجود این، ناسا ماموریت ۲۵.۵ روزه آرتمیس ۱ را موفقیتآمیز میداند. مایک سارافین، مدیر ماموریت آرتمیس ۱، روز یکشنبه در یک جلسه توجیهی پس از سقوط اوریون گفت: «فکر نمیکنم هیچ یک از ما بتوانیم ماموریتی با این میزان از موفقیت را تصور کنیم. ما اکنون صاحب یک سیستم اساسی حمل و نقل در اعماق فضا هستیم.»
این سیستم حمل و نقل از اوریون و سیستم پرتاب فضایی (SLS) تشکیل شده که کپسول را در ۱۶ نوامبر از مرکز فضایی کندی ناسا (KSC) در فلوریدا به ماه فرستاد.
مقامات آژانس فضایی گفتهاند که این اولین پرتاب SLS بود و این وسیله نقلیه عظیم، تقریبا بیعیب و نقص عمل کرد.
بیشتر بخوانید:
- فضانورد ناسا هدف واقعی ماموریت آرتمیس ۱ را فاش کرد | ناگفتههایی درباره سفر انسان به ماه
- ویدئویی که فرایند ماموریت آرتمیس ۱ را به تصویر درآورده است | رفت و برگشت به ماه
کپسول اوریون در ۲۵ نوامبر در مدار ماه قرار گرفت و شش روز بعد طبق برنامه حرکت کرد. در ۵ دسامبر، اوریون در یک پرواز نزدیک به ماه، موتورش را سوزاند و خودش را در مسیر زمین قرار داد.
بازگشت به خانه نیز طبق برنامه پیش رفت. سپر حرارتی اوریون با عرض ۵ متر - بزرگترین سپر حرارتی تاکنون - از کپسول در طی بازگشت آتشینش به جو زمین محافظت کرد. سیستمهای چتر نجات آن به موقع مستقر شدند، سرعت فرود اوریون را کاهش دادند و امکان فرود نرم را فراهم کردند.
اوریون توسط کشتی نیروی دریایی ایالات متحده، بارگیری و به سندیگو منتقل و بعد، از آنجا برای بررسی کامل به مرکز فضایی کندی فرستاده میشود.
ناسا تا زمانی که این کار و تجزیه و تحلیل دادههای پرواز اوریون به نتیجه نرسد، حکم رسمی در مورد پرواز آزمایشی صادر نخواهد کرد. اما با توجه به اینکه همه چیز در آرتمیس ۱ روان و بدون دردسر پیش رفت، احتمالا ارزیابی این ماموریت آن را موفقیتآمیز اعلام خواهد کرد.
جانت پترو، مدیر مرکز فضایی کندی (KSC ) در جلسه توجیهی درباره اوریون گفت: «من فکر میکنم این وسیله نقلیه و عملکرد آن واقعا فراتر از انتظارات بود.»
بررسی و تجزیه و تحلیل ماموریت آرتمیس ۱، به ناسا در ماموریت آرتمیس ۲ کمک خواهد کرد. در ماموریت آرتمیس ۲، ناسا در سال ۲۰۲۴ فضانوردان را برای یک ماموریت ۱۰ روزه به مدار ماه میفرستد.
آرتمیس ۳، ماموریت بعد از آن، در سال ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ انجام خواهد شد و در آن، فضانوردان در نزدیکی قطب جنوب ماه، پا روی آن میگذارند. ماموریتهای آینده در برنامه آرتمیس ناسا به ساخت یک پایگاه تحقیقاتی در آن منطقه کمک میکند؛ جایی که تصور میشود در آن آب یخزده پیدا شود.
نظر شما